Ugrás a fő tartalomra

Hivatalosan több mint 12 ezer kárpátaljai munkanélküli

Az év eleje óta több mint 12 000 új munkanélkülit regisztráltak Kárpátalján – tudatta az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adataira hivatkozva a Kárpátalja Ma.

2021-ben eddig 33 900 álláskereső vette igénybe a foglalkoztatási szolgálat segítségét, ebből 12 600-an munkanélküli státusszal rendelkeznek és 11 500-an kaptak álláskeresési járadékot. Mindössze 3 400 embert alkalmaztak.

Az alkalmazottak 20%-a a kereskedelmi és szolgáltatói szférában helyezkedett el. Továbbá 14%-uk szakmunkás, 14%-uk szakképzetlen munkaerő. A dolgozók 12%-a karbantartással és gépek üzemeltetésével foglalkozik, 9%-uk menedzser és vezetőként helyezkedett el. 7%-uk technikus és 2%-a szakképzett mezőgazdasági munkás.

Sofőrök, rendőrök és varrónők kerestetnek

A Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Központban nyilvántartásba vett álláskeresők 70 százaléka 35-55 év közötti nő - írja a Kárpáti Igaz Szó.

Egy-egy állásra hat jelentkező is jut, derül ki a Központ sajtóértesítőjéből. Ez kettővel több az országos átlagnál. A munkakeresők többsége a kereskedelemben és a szolgáltatói szférában próbál új munkaadót találni, mivel a karantén miatt korábbi munkaadójuk nem foglalkoztatja őket. Az év elejétől 30 százalékkal csökkent a felkínált lehetőségek száma, de még így is 1400 főnek segítettek elhelyezkedni.

A munkaadók részéről a legnagyobb igény járművezetőkre, varrónőkre, egészségügyi dolgozókra van, de a bankszférában és az őrző-védő szolgálatoknál is igény mutatkozik a friss munkaerőre. A 700 betöltetlen állás 20 százalékával a minimálbérrel egyenlő fizetést kínálnak, a többi állást 8 ezer hrivnyás bérrel hirdették meg.

Jelenleg 7 ezer személy szerepel a nyilvántartásban, közülük 4 ezren munkanélküli segélyben részesülnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fontos bejelentést tett az Ukrán Állami Határőrszolgálat

Nem kell karanténba vonulniuk hétfőtől a tranzitutasként Ukrajnába belépő külföldieknek és hontalan személyeknek, ha dokumentummal igazolják, hogy 48 órán belül elhagyják az országot – adta hírül az unn.com.ua hírportál az Állami Határőrszolgálatra hivatkozva. A jelentés szerint 2021. szeptember 20-tól nem kell karanténba vonulniuk és mobiltelefonjukra telepíteni a Vdoma applikációt az Ukrajnába tranzitcéllal belépő külföldieknek és hontalan személyeknek, ha dokumentumuk van arról, hogy 48 órán belül elhagyják az országot. Ugyanakkor változatlanul érvényben marad – érkezési országtól függetlenül – a külföldiek és Ukrajnában tartózkodási engedéllyel rendelkezők számára a megkötés, amely szerint Ukrajnában bejegyzett társaság által kiadott, a Covid-19 gyógyításának és betegmegfigyelésnek a költségfedezésére és az ukrajnai tartózkodás egész idejére kiterjedő egészségbiztosítással kell rendelkezniük. A Kárpát.in.ua emlékeztet, Ukrajnába érkező külföldieknek, tartózkodási engedéllyel

Egy szívbeteg beregszászi nő kéri az emberek segítségét

A beregszászi Orosz Alinánál az orvosok szívproblémákat diagnosztizáltak: degeneratív elváltozást, bal oldali kamratágulatot és aorta-szűkületet. A 47 éves nőnek minél hamarabb műtétre lenne szüksége, azonban az operáció rengeteg pénzbe kerül, amit önerőből sajnos nem tud előteremteni - írta a Mukachevo.net hírportál. Alina most az emberek segítéségét kéri. Mivel korábban részt vett a Donyec-medencei terrorellenes műveletekben, a katonákat segítő önkéntesekhez is fordul. Aki anyagilag tudja támogatni Orosz Alinát, az a következő számlaszámokra küldhet adományt: 4149499117366763 (PrivatBank) és 5169305302988158 (Ukrszibbank). KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Több mint 120 elfogatóparancs van érvényben Magyarországon beregszásziak ellen

A magyar rendőrség hivatalos honlapja szerint számos beregszászi személy ellen van jelenleg is érvényben elfogatóparancs Magyarországon. A legtöbb esetben közokirat-hamisítás a vád. Van azobnan akit emberölés, rablás, fogolyszökés vagy kábítószer birtoklása miatt keres a rendőrség. A körözött személyek listáját ide kattintva tudja megtekinteni! KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Ezek a korlátozások lépnek életbe csütörtöktől Ukrajnában

Ukrajna egész területére vonatkozó sárga veszélyességi fokozatú karantén bevezetéséről döntött csütörtöktől, azaz szeptember 23-tól kezdődően keddi ülésén a Technogén-, Környezetvédelmi és Rendkívüli Helyzetek Állami Bizottsága – adta hírül az rbc.ua hírportál a kormány sajtószóvivői irodájára hivatkozva. Ukrajna egész területén a következő korlátozások lépnek hatályba: az iskolák, óvodák és felsőoktatási intézmények csak a személyzet 80 %-ának legalább egy adag vakcinával történt beoltottsága esetén működhetnek; tilos tömegrendezvények tartása 4 négyzetméterre számított egy főt meghaladó közönséglétszám vagy az ülőhelyek termenként több mint kétharmados telítettsége esetén; a vendéglátóhelyeken egy asztalnál négynél többen nem ülhetnek, és az asztalok nem lehetnek egymáshoz 1,5 méternél közelebb; a filmszínházak és más kulturális intézmények legfeljebb a helyek kétharmados vagy minden egyes terem helyeinek 50 %-os telítettsége mellett működhetnek; a sporttermek és fitness központ

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !