Ugrás a fő tartalomra

"Irreális" egyelőre Ukrajna NATO-csatlakozása a német kancellárjelölt szerint

Annalena Baerbock, a német Zöld Párt szövetségi kancellárjelöltje jelenleg nem tartja célszerűnek Ukrajna NATO-tagságáról beszélni az Oroszországgal való konfliktus miatt, jelentette ki a FAZ kiadványnak adott interjújában.

„Jelenleg a legfontosabb – nyomás gyakorlása Oroszországra a minszki megállapodások betartásának biztosítása érdekében. A stabilizáció most a leglényegesebb. Így vagy úgy, a NATO-tagság felé tett lépések egyelőre irreálisak. És bármilyen nehéz is: nem szabad abbahagynunk a tárgyalásokat Moszkvával” – mondta Baerbock.

„Az alábbi üzenetet kell kommunikálni Moszkvának: a szuverén államok maguk döntenek szövetségeikről. Ez magában foglalja Ukrajna EU- és NATO-csatlakozási törekvéseit. De nem tehetjük meg a harmadik lépést az első előtt, és természetesen nem ebben a helyzetben, amikor feszült konfliktus van Oroszországgal. Úgy gondolom, hogy van értelme támogatni Ukrajnát az »aknamentesítésben«” – tette hozzá.

Az újságíró kérdésére, miszerint kancellárrá választása esetében támogatná-e halálos erejű fegyverek szállítását Ukrajnának, Baerbock nem válaszolt konkrétan, és a megfigyelői missziót említette meg.

„Ukrajna fenyegetettsége Oroszország részéről továbbra is nagymértékű. A legfontosabb – a minszki megállapodások végrehajtásának biztosítása. Az EBESZ megfigyelő missziójának hozzáférést kell biztosítani az oroszok által megszállt terület minden részéhez, nincs helye szabotázsnak. További forrásokra van szüksége a légi felderítéshez” – mondta Baerbock.

Ugyanakkor Baerbock felszólította a német kormányt, hogy állítsa le az Északi Áramlat-2 gázvezeték építésének támogatását. „A szankciók szigorú intézkedések, de folyamatosan akadályozza őket az a tény, hogy a német kormány támogatja a Kreml legfontosabb projektjét – az Északi Áramlat-2 gázvezetéket. Én már régen visszavontam volna az Északi Áramlat-2 politikai támogatását” – mondta.

(Kárpát.in.ua)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fontos bejelentést tett az Ukrán Állami Határőrszolgálat

Nem kell karanténba vonulniuk hétfőtől a tranzitutasként Ukrajnába belépő külföldieknek és hontalan személyeknek, ha dokumentummal igazolják, hogy 48 órán belül elhagyják az országot – adta hírül az unn.com.ua hírportál az Állami Határőrszolgálatra hivatkozva. A jelentés szerint 2021. szeptember 20-tól nem kell karanténba vonulniuk és mobiltelefonjukra telepíteni a Vdoma applikációt az Ukrajnába tranzitcéllal belépő külföldieknek és hontalan személyeknek, ha dokumentumuk van arról, hogy 48 órán belül elhagyják az országot. Ugyanakkor változatlanul érvényben marad – érkezési országtól függetlenül – a külföldiek és Ukrajnában tartózkodási engedéllyel rendelkezők számára a megkötés, amely szerint Ukrajnában bejegyzett társaság által kiadott, a Covid-19 gyógyításának és betegmegfigyelésnek a költségfedezésére és az ukrajnai tartózkodás egész idejére kiterjedő egészségbiztosítással kell rendelkezniük. A Kárpát.in.ua emlékeztet, Ukrajnába érkező külföldieknek, tartózkodási engedéllyel

Egy szívbeteg beregszászi nő kéri az emberek segítségét

A beregszászi Orosz Alinánál az orvosok szívproblémákat diagnosztizáltak: degeneratív elváltozást, bal oldali kamratágulatot és aorta-szűkületet. A 47 éves nőnek minél hamarabb műtétre lenne szüksége, azonban az operáció rengeteg pénzbe kerül, amit önerőből sajnos nem tud előteremteni - írta a Mukachevo.net hírportál. Alina most az emberek segítéségét kéri. Mivel korábban részt vett a Donyec-medencei terrorellenes műveletekben, a katonákat segítő önkéntesekhez is fordul. Aki anyagilag tudja támogatni Orosz Alinát, az a következő számlaszámokra küldhet adományt: 4149499117366763 (PrivatBank) és 5169305302988158 (Ukrszibbank). KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Több mint 120 elfogatóparancs van érvényben Magyarországon beregszásziak ellen

A magyar rendőrség hivatalos honlapja szerint számos beregszászi személy ellen van jelenleg is érvényben elfogatóparancs Magyarországon. A legtöbb esetben közokirat-hamisítás a vád. Van azobnan akit emberölés, rablás, fogolyszökés vagy kábítószer birtoklása miatt keres a rendőrség. A körözött személyek listáját ide kattintva tudja megtekinteni! KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Ezek a korlátozások lépnek életbe csütörtöktől Ukrajnában

Ukrajna egész területére vonatkozó sárga veszélyességi fokozatú karantén bevezetéséről döntött csütörtöktől, azaz szeptember 23-tól kezdődően keddi ülésén a Technogén-, Környezetvédelmi és Rendkívüli Helyzetek Állami Bizottsága – adta hírül az rbc.ua hírportál a kormány sajtószóvivői irodájára hivatkozva. Ukrajna egész területén a következő korlátozások lépnek hatályba: az iskolák, óvodák és felsőoktatási intézmények csak a személyzet 80 %-ának legalább egy adag vakcinával történt beoltottsága esetén működhetnek; tilos tömegrendezvények tartása 4 négyzetméterre számított egy főt meghaladó közönséglétszám vagy az ülőhelyek termenként több mint kétharmados telítettsége esetén; a vendéglátóhelyeken egy asztalnál négynél többen nem ülhetnek, és az asztalok nem lehetnek egymáshoz 1,5 méternél közelebb; a filmszínházak és más kulturális intézmények legfeljebb a helyek kétharmados vagy minden egyes terem helyeinek 50 %-os telítettsége mellett működhetnek; a sporttermek és fitness központ

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !