Ugrás a fő tartalomra

Megölte a szüleit és 8 éves öccsét egy 16 éves fiú

Megölte a szüleit és 8 éves öccsét családi konfliktus során egy 16 éves fiú Kijevben, a kamasznál, akit időközben elfogtak, a rendőrök megtalálták a kést, amivel a gyilkosságokat elkövette – adta hírül a strana.ua hírportál kedden a Nemzeti Rendőrség sajtószolgálatára hivatkozva.

A jelentés szerint a kijevi rendőrséget egy nő hívta, aki elmondta, hogy három napja nem tudja elérni a fiát, aki a feleségével és gyermekeivel él Revutszkij utcai lakásukban. A megadott címre nyomozócsoport szállt ki a bejelentés kivizsgálására.

Mint később Andrij Kriscsenko kijevi rendőrfőkapitány közölte, a lakásban a rendőrök holtan találták az ott lakó férfit és feleségét, valamint 8 éves kisfiukat, erőszakos halálra utaló jelekkel a testükön. Az 1971-es, 1979-es és 2012-es születésű áldozatok kijevi lakosok.

A nyomozók hamar kiderítették, hogy a súlyos bűncselekmény elkövetéséhez köze lehet a meggyilkolt szülők 16 éves fiának. Őt rövidesen elfogták, a nála talált kést bűnjelként lefoglalták, és szakértői vizsgálatra küldték.

Időközben kiderült, hogy a gyanúsított kamasz összekülönbözött a szüleivel, és a veszekedés során késsel halálra szurkálta az apját és az anyját, majd az öccsével is végzett. Ezt követően még napokig a lakásban maradt halott családtagjaival, és csak azt követően menekült el, hogy a szüleit elkezdték keresni a hozzátartozók.

(Kárpát.in.ua)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ezeket érdemes tudni az Ukrajnából áttelepültek magyar nyugdíjáról

Ukrajna vonatkozásában – utolsó volt szovjet tagállamként – még mindig az 1963-ban kihirdetett magyar-szovjet szociális ellátási együttműködési egyezmény rendelkezéseit kell alkalmazni. Pedig már az Orosz Föderációval is létrejött egy korszerű szociális biztonsági megállapodás. Magyarország és Ukrajna vonatkozásában az egyezmény alkalmazása során lehetőség van az öregségi nyugdíj megállapítására, de magyar nyugellátásra kizárólag a magyar nyugdíjkorhatár betöltésével nyílhat lehetőség. Az egyezmény nem terjed ki a nők kedvezményes nyugdíjára. Az egyezmény alkalmazásának feltétele a magyar vagy az ukrán állampolgárság. Az egyezmény személyi hatálya azokra terjed ki, akik Magyarország vagy Ukrajna területén munkaviszonyban foglalkoztatottként, fegyveres  testületek tagjaként, mezőgazdasági vagy kisipari szövetkezet tagjaként, kisiparosként (egyéni, társas  vállalkozóként) szolgálati vagy ezzel egy tekintet alá eső  biztosítási időt szereztek, és lakóhelyük egyik vagy másik állam terül

A kárpátaljai magyarok remélik, hamarosan Magyarország és Ukrajna között is karanténmentessé válik a határátkelés

Rengeteg család van és volt a mai napig szétszakítva. Ukrajnában az elmúlt napokban valamelyest stabilizálódott a járvány terjedése, ezért a hatóságok egyre több régióban rendelnek el enyhítéseket. Közben a kárpátaljai magyarok abban reménykednek, hogy hamarosan Magyarország és Ukrajna között is karanténmentessé válik a határátkelés.

Jó hírt kaptak a kárpátaljai magyarok - Magyarország emeli a gyermekétkeztetési támogatás összegét

Több mint 2,5 milliárd forint keretösszeggel közzétették a kárpátaljai szociális programcsomag idei felhívásait - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. Potápi Árpád János kiemelte: a határon túli magyar közösségek közül a kárpátaljai nemzetrész van a legnehezebb helyzetben a 2010-es évek közepe óta. Ezért a támogatásoknál Kárpátaljának kivételezett szerepe van - tette hozzá. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy idén két új alkategóriával bővül a szociális csomag, így azt már a kórházi kisegítő dolgozók, valamint a szociális és a gyermekjóléti szolgáltatást vagy a fogyatékossággal élők ellátását biztosító intézményben feladataikat magyar nyelven ellátók is igényelhetik - írja az MTI. A további újdonságok között említette, hogy gyermekenként 30 ezer forintra emelték a gyermekétkeztetési támogatás összegét. Potápi Árpád János tájékoztatása szerint a szociális programcsomagra kilenc kategóriában lehet pályázni. A fen

Zelenszkij elmagyarázta, hogyan szüntetné meg a szegénységet Ukrajnában

Ukrajnában több tucat alapvető reformot hajtanak végre a szegénység problémájának megoldása érdekében - jelentette ki az ukrán államfő a Fókusz című kiadványban megjelent írásában, melyet az elnöki sajtószolgálat is közzétett . Volodimir Zelenszkij többek között oligarchiamentesítésről, igazságügyi reformról, decentralizációról, a modern pénzügyi szektor kiépítéséről, privatizációról, földreformról, a gazdasági fejlődés lehető legjobb feltételeinek megteremtéséről beszélt. A közeljövőben például az ukrán társadalom elé kerül majd egy törvényjavaslat a deoligarchizációról - hívta fel a figyelmet az államfő. "Nagy szükségünk van a gazdasági kapcsolatok maximális átláthatóságára, az erőforrások destruktív koncentrációjának megakadályozására, valamint minden polgár törvény előtti és bírósági egyenlőségére. Ez eddig nem így volt, az ország pedig évtizedek óta az "Európa szegényei" státusza felé halad. Ukrajna képes lesz átállni egy évtizedekig tartó stabil gazdasági növek

Szijjártó Péterrel kezdeményezett találkozót Dmitro Kuleba

Dmitro Kuleba külügyminiszter találkozót kezdeményezett magyar kollégájával, Szijjártó Péterrel május 13-ra Pozsonyban – adta hírül az unn.com.ua hírportál szerdán Kuleba Ivan Korčok szlovák külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján tett bejelentésére hivatkozva. Az ukrán diplomácia vezetője a sajtókonferencián elmondta: „Szlovákiába, a közép-európai ötök ülésén történő részvételre készülve valóban találkozót kezdeményeztem Szijjártó Péterrel.” Kiemelte: soha nem mulasztja el a lehetőséget, hogy beszéljen magyar kollégájával, és megkíséreljen valamilyen úton-módon megoldást találni a közöttük lévő ellentmondásokra. Kuleba azt is elmondta, hogy Magyarország makacs és összetett partner, de beszélni kell és keresni a megoldást. „Elvileg a tapasztalatom a Magyarországgal folytatott együttműködést és a Péterrel való közös munkát tekintve azt jelzi, hogy elérhetünk közös eredményt, egymás után kibogozhatjuk a problémákat” – mutatott rá. Hozzátette: „remélem, holnap Szlováki