Ugrás a fő tartalomra

Zelenszkij Putyinnak üzent: találkozzunk a demarkációs vonalnál

Volodimir Zelenszkij felajánlotta Vlagyimir Putyin orosz államfőnek, hogy személyesen találkozzanak a konfliktus sújtotta Donyec-medencében - írja a Korrespondent hírportál.

Az ukrán elnök videóüzenetében emlékeztetett arra, hogy a napokban a Normandiai Négyek tanácsadói és a Háromoldalú Összekötő Csoport biztonsági alcsoportja a teljes tűzszünet helyreállításáról tárgyaltak. Elmondása szerint a részvevőkkel ellentétben Oroszország nem volt hajlandó támogatni a tárgyalás végén megfogalmazott nyilatkozatot.

"Volt egy javaslat, hogy találkozzunk a demarkációs vonalnál, hogy a lehető legpontosabban lássuk és megértsük a helyzetet. Mi az, amit meg kell értenem? Minden hónapban odamegyek. Putyin úr! Kész vagyok még tovább menni, felajánlom, hogy találkozzunk a Donyec-medence bármelyik, háború sújtotta részén." - üzente Zelenszkij.

Az elnök ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy országa azt követeli, Oroszország vonja vissza csapatait az ukrán határtól. Ebben nemzetközi partnerek is támogatják - jegyezte meg.

"Az orosz csapatok államhatáraink közelében összpontosulnak. Oroszország hivatalosan ezt hadgyakorlatnak nevezi. Nem hivatalosan az egész világ zsarolásnak nevezi. Zavar ez minket? Igen. "Ukrajna és nemzetközi partnerei követelik a csapatok kivonását a határainkról? Igen, elvégre az Orosz Föderáció folyamatosan azt ismételgeti, hogy a békére törekszik. Ugyanakkor azonban megteremti az eszkaláció minden előfeltételét. Ez azt jelenti, hogy az eszkaláció elkerülhetetlen? Nem. Ukrajna háborút akar? Nem" - mondta videóüzenetében az ukrán államfő.

Zelenszkij ugyanakkor biztosított mindenkit afelől, Ukrajna meg fogja védeni magát orosz agresszió esetén.

"A mi elvünk egyszerű - Ukrajna nem kezd háborút elsőként, de Ukrajna a végsőkig ki fog állni magáért" - hangsúlyozta az ukrán elnök.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fontos bejelentést tett az Ukrán Állami Határőrszolgálat

Nem kell karanténba vonulniuk hétfőtől a tranzitutasként Ukrajnába belépő külföldieknek és hontalan személyeknek, ha dokumentummal igazolják, hogy 48 órán belül elhagyják az országot – adta hírül az unn.com.ua hírportál az Állami Határőrszolgálatra hivatkozva. A jelentés szerint 2021. szeptember 20-tól nem kell karanténba vonulniuk és mobiltelefonjukra telepíteni a Vdoma applikációt az Ukrajnába tranzitcéllal belépő külföldieknek és hontalan személyeknek, ha dokumentumuk van arról, hogy 48 órán belül elhagyják az országot. Ugyanakkor változatlanul érvényben marad – érkezési országtól függetlenül – a külföldiek és Ukrajnában tartózkodási engedéllyel rendelkezők számára a megkötés, amely szerint Ukrajnában bejegyzett társaság által kiadott, a Covid-19 gyógyításának és betegmegfigyelésnek a költségfedezésére és az ukrajnai tartózkodás egész idejére kiterjedő egészségbiztosítással kell rendelkezniük. A Kárpát.in.ua emlékeztet, Ukrajnába érkező külföldieknek, tartózkodási engedéllyel

Egy szívbeteg beregszászi nő kéri az emberek segítségét

A beregszászi Orosz Alinánál az orvosok szívproblémákat diagnosztizáltak: degeneratív elváltozást, bal oldali kamratágulatot és aorta-szűkületet. A 47 éves nőnek minél hamarabb műtétre lenne szüksége, azonban az operáció rengeteg pénzbe kerül, amit önerőből sajnos nem tud előteremteni - írta a Mukachevo.net hírportál. Alina most az emberek segítéségét kéri. Mivel korábban részt vett a Donyec-medencei terrorellenes műveletekben, a katonákat segítő önkéntesekhez is fordul. Aki anyagilag tudja támogatni Orosz Alinát, az a következő számlaszámokra küldhet adományt: 4149499117366763 (PrivatBank) és 5169305302988158 (Ukrszibbank). KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Több mint 120 elfogatóparancs van érvényben Magyarországon beregszásziak ellen

A magyar rendőrség hivatalos honlapja szerint számos beregszászi személy ellen van jelenleg is érvényben elfogatóparancs Magyarországon. A legtöbb esetben közokirat-hamisítás a vád. Van azobnan akit emberölés, rablás, fogolyszökés vagy kábítószer birtoklása miatt keres a rendőrség. A körözött személyek listáját ide kattintva tudja megtekinteni! KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Ezek a korlátozások lépnek életbe csütörtöktől Ukrajnában

Ukrajna egész területére vonatkozó sárga veszélyességi fokozatú karantén bevezetéséről döntött csütörtöktől, azaz szeptember 23-tól kezdődően keddi ülésén a Technogén-, Környezetvédelmi és Rendkívüli Helyzetek Állami Bizottsága – adta hírül az rbc.ua hírportál a kormány sajtószóvivői irodájára hivatkozva. Ukrajna egész területén a következő korlátozások lépnek hatályba: az iskolák, óvodák és felsőoktatási intézmények csak a személyzet 80 %-ának legalább egy adag vakcinával történt beoltottsága esetén működhetnek; tilos tömegrendezvények tartása 4 négyzetméterre számított egy főt meghaladó közönséglétszám vagy az ülőhelyek termenként több mint kétharmados telítettsége esetén; a vendéglátóhelyeken egy asztalnál négynél többen nem ülhetnek, és az asztalok nem lehetnek egymáshoz 1,5 méternél közelebb; a filmszínházak és más kulturális intézmények legfeljebb a helyek kétharmados vagy minden egyes terem helyeinek 50 %-os telítettsége mellett működhetnek; a sporttermek és fitness központ

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !