Ugrás a fő tartalomra

Megszületett a Kárpátaljai márkacsalád

A Kárpátaljai Fiatal Magyar Vállalkozók Szövetsége és a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége nagy hangsúlyt fektet a kárpátaljai minőségi helyi termékek támogatására. A Kárpátaljai márka bevezetése egy több hónapon át zajló folyamat volt, melyben most jött el az ideje annak, hogy a márkacsalád termékeinek egységes brand alatt lévő piacra kerülése bejelenthetővé váljon. 

A Kárpáti Igaz Szó beszámolója szerint a szövetségek a bejelentést a Beregszászban megrendezésre kerülő vásárra időzítették. Ott egy kiemelt standon megtekinthetőek és megvásárolhatóak a márkacsalád termékei. Így például dézsák, fahordók, levendulás termékek, fűszerpaprika, napraforgó olaj, almalé és még sok más minőségi termék.

A rendezvényen az ungvári főkonzulátust Cseh Áron vezető konzul képviselte, a beregszászi konzulátus nevében Beke Mihály András, első beosztott konzul mondott köszöntőt. Kihangsúlyozta, fontosnak tartja a helyi termelők által árusított termékek, legyen az gyümölcs, zöldség, vagy bármi más.

"Számomra sem mindegy, hogy például spanyol, vagy benei paradicsomot eszem, természetesen ez utóbbit. Ezért is tartom nagyon fontosnak a márkajelzést, ami bizalmat gerjeszt, és bizonyára sokan döntenek majd úgy, hogy ezeket a termékeket vásárolják meg, ezzel is segítve a helyi termelőket" – jegyezte meg a diplomata.

"Egy negyvenezres kistérség vezetőjeként úgy gondolom, hogy a vásár mindig, minden évben rendelkezik apropóval. Most is így van ez. Gratulálni szeretnék a fiatal vállalkozók szövetségének, a vállalkozók szövetségének azért, hogy a tagjaik igazi hősök, akik az utóbbi, kiszámíthatatlan időkben képesek voltak fennmaradni. Büszke vagyok rájuk, és a későbbiekben is mindenben segíteni fogom a munkájukat" – hangsúlyozta Babják Zoltán.

Mester András, a KMKSZ Önkormányzati és Gazdasági titkára kifejtette, a Kárpát-medence más részein, így például Székelyföldön már régebben léteznek ilyen brandek, és igen nagy népszerűségnek örvendenek.

"A brand megszerzése számunkra nagy lépés afelé, hogy mi is azok közé a vállalkozók közé kerüljünk, akik magas haszonnal tudnak dolgozni. Vagyis a termékeinket nem csak a településen belül értékesíthetjük, hanem más városokba is elkerülnek. Az is fontos, hogy ezek a termékek bekerüljenek a különböző vendéglátó egységeinkbe: szállodákba, éttermekbe, üzletekbe, hogy a turisták megvásárolhassák azokat, idővel akár országszerte" – hangsúlyozta a gazdasági titkár.

A márkajelzés alkalmazása gyakorlatilag az emberi kultúrával egyidős, hiszen már több ezer évvel ezelőtt a kézművesek mesterjegyeiket kis bekarcolásokkal helyezték el a termékeiken – magyarázta Zubánics László, az UMDSZ elnöke.

Hozzátette, az igazi márkajelzések a 12. században, a keresztes hadjáratok idején jöttek létre, a megkülönböztetés miatt a vasba karcoltak különböző rajzokat, színeket, ábrákat. Ez fejlődött napjainkra olyan ábrákká, amelyek a csomagoláson meg tudják mutatni a termék származási helyét.

Virág László, a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetségének (KMVSZ) elnöke elmondta, szövetségük 2018-ban döntött úgy, hogy márkajelet hoz létre a kárpátaljai termékeknek.

"Mindenképpen előnyös a márkajelzés, de azért meg is kell dolgozni. A termékcsoport első része a napokban kerül be a beregszászi boltokba, és később messzebbre is eljutnak" – jelentette be a KMVSZ elnöke. Arra biztatta a termelőket, hogy minél többen jelentkezzenek a termékeikkel, hogy azok elbírálás alá kerüljenek, majd pedig, immár márkajelzéssel a boltok polcaira.

"Szövetségünk a tavaly létrehozott egy online piacteret, melynek célja az online értékesítés segítése volt. Ám a tapasztalatunk az, hogy a vállalkozók nagyon kis százaléka él még ezzel a lehetőséggel. A másik fontos dolog, hogy hiába vannak magas színvonalú termékeik, nem reklámozzák azokat megfelelően, hiszen nem tudnak erre még költségeket kigazdálkodni. Innen jött az ötlete a vállalkozói marketing csomagnak, melyet a Pulzus Rádióval közösen, magyarországi támogatással tud szövetségünk biztosítani, segítve ezzel a helyi termékek értékesítését, megismertetését és a Kárpátaljai Márka építését" – hangsúlyozta Huszár Péter, a Kárpátaljai Fiatal Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke, majd mindenkit a standjukhoz invitált, ahol méltán lehetett választani a különböző minőségi termékekből.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !