Ugrás a fő tartalomra

Nem szabad könnyelmű ígéreteket tenni Ukrajnának a NATO- és EU-tagsággal kapcsolatban

Armin Laschet, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és Olaf Scholz, a Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltjei szerint nem szabad „könnyelmű ígérteket” tenni Ukrajna NATO-belépésével és európai uniós tagságával kapcsolatban, mert szerintük „másak a realitások” – adta hírül az rbc.ua hírportál vasárnap a Deutsche Welle német állami rádió honlapjára hivatkozva.

A Kárpát.in.ua beszámolója szerint a német politikusok kijelentették, hogy nem nyilatkozhatnak Ukrajna NATO- és EU-belépésének kérdésében. Mint Laschet kijelentette, „ilyet lehet könnyelműen ígérni. Azonban a valóság másként fest.” Úgy vélte, amikor olyan nagy országról van szó, mint amilyen Ukrajna, akkor biztosítani kell, hogy a keleti országrészében is ugyanolyan jogi normák érvényesüljenek, mint Nyugat-Európában.

Ugyanakkor Scholz arra emlékeztetett, hogy az EU-nak először belső reformokat kell végrehajtania, hozzátéve, hogy Ukrajna NATO-tagsága egyelőre nem vita tárgya.”

Közben Volodimir Zelenszkij elnök egy német konferencián videoüzenetben tett fel kérdéseket Ukrajnával kapcsolatban. A többi között azt is kérdezte a potenciális kancellárjelöltektől, hogy „nem fáradt-e bele Európa, hogy olyan sokáig elzárkózik Ukrajna EU-tagságának a kérdésétől?” Ukrajna NATO-tagsága ügyében pedig azt kérdezte: „ha nem vagyunk a NATO-ban, milyen (biztonsági) garanciákról lehet szó?”

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !