Ugrás a fő tartalomra

Szeretné tudni, meddig fog élni? Itt egy kalkulátor, ami kiszámolja!

Az ukrán egészségügyi minisztérium közegészségügyi központja bemutatta az Életkalkulátor szolgáltatást, amelynek segítségével kiszámítható az ember várható élettartama – jelentette a zn.ua.

A kalkulátor olyan mutatókat vesz figyelembe, mint a testsúly, a testmagasság, az életmód, a krónikus és a korábbi betegségek, az iskolai végzettség, a jövedelem és a lakóhely.

„A táplálékunk, hogy szeretjük-e vagy sem a fizikai aktivitást, vannak-e krónikus betegségeink vagy sem, milyen gyakran dohányzunk és fogyasztunk szeszesitalt – mindez hozzáadhat néhány évet az élethez, vagy elvehet belőle. Ez pedig azt jelenti, hogy ilyen adatok alapján kiszámítható a várható élettartam” – jelezték az egészségügyi tárcánál.

A fejlesztők a nők és a férfiak Ukrajnában várható átlagos élettartamát vették alapul. Az átlagra olyan tényezők rakódnak, amelyek közvetlenül befolyásolják az élettartam hosszát. A teszt itt végezhető el.

Az Állami Statisztikai Szolgálat adatai szerint az átlagos várható élettartam Ukrajnában 2019-ben 72,01 év volt – férfiak esetében 66,92, a nőknél 76,98 év. A hivatal kimutatta, az elmúlt 30 évben nőtt a várható élettartam az országban: 1990-ben 70,42 év volt – a férfiaknál 65,60, a nőknél 74,82 év.

Az elmúlt 30 évben Ukrajna népessége csaknem 10 millió fővel csökkent. 1990-ben 51,5565 millió állandó lakos élt Ukrajnában, míg 2020-ban már csupán 41,7328 millió.

Az Életkalkulátor itt tudja kipróbálni!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

(Kárpátalja hetilap)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !