Ugrás a fő tartalomra

Ukrajnának arra is van terve, ha nem kap pénzt az IMF-től

A kormány célja az IMF-fel való együttműködés a jelenlegi program keretében, amelynek alapján Ukrajna még mindig hozzájuthat 2,9 milliárd dollárhoz. Amennyiben rosszul alakulnak a dolgok, reagálni fognak, többek között a kiadások optimalizálásával – jelentette ki Szerhij Marcsenko pénzügyminiszter a Forbes Ukrajinának adott interjúban, amelyet az Ekonomicsna Pravda is idéz összeállításában.

Áprilisban Kirill Sevcsenko, az Ukrán Nemzeti Bank elnöke bejelentette, hogy Ukrajna a Nemzetközi Valutaalap-béli kvótájának arányában több mint 2,7 milliárd dollárhoz juthat az Alapnak a speciális lehívási jogok kibocsátásának bővítésére irányuló új kezdeményezése keretében.

Arra a kérdésre, hogy mikor érkezhet meg ez a pénz, Marcsenko most így válaszolt: „A határidőkről nincs információnk. Amikor megjön, jó lesz.”

„Célunk az IMF-fel való együttműködés a jelenlegi program keretében, amelynek alapján Ukrajna még 2,9 milliárd dollárt kaphat.

A Pénzügyminisztérium készen áll az események bármilyen alakulására, de kívánatos számunkra, hogy az IMF biztosítsa a finanszírozást. Az EU makroszintű pénzügyi támogatása és a Világbank programjai kapcsolódnak az IMF-fel való együttműködéshez. Ha rosszul alakulnak a dolgok, reagálni fogunk, többek között a kiadások optimalizálásával” – hangsúlyozta.

Az Ekonomicsna Pravda emlékeztet, a Bank of America (BofA) elemzői úgy vélik, hogy Ukrajna megpróbálhat felhagyni az IMF-fel való együttműködéssel a 2023–2024-es választási ciklus idején.

Volodimir Zelenszkij elnök kijelentette, hogy Ukrajna feltétlenül elvégzi, amit ígért, és ősszel megkaphatja az IMF hitelrészletét, a hiánya azonban nem lesz globális probléma.

Az ukrán államfő úgy véli, hogy az IMF részéről igazságtalan bizonyos „bójákhoz” kötni bizonyos átutalásokat, szavai szerint „nem szabad pénzért kereskedni a reformokkal”.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

(Kárpátalja)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !