Ugrás a fő tartalomra

Veszélyes munkácsi bűnbandára csapott le a rendőrség

A kijevi megyei rendőrség nagyszabású speciális műveletet hajtott végre Nyugat-Ukrajnában. A rendvédelmi szervek egy bűnszervezet 7 tagját vették őrizetbe, akiket Kárpátalja területén elkövetett súlyos bűncselekményekkel gyanúsítanak. Lembergben és Munkácson a rendvédelmi szervek munkatársai 23 házkutatást tartottak, rendőri személyzet 60 munkatársát vonták be.

A bűnszervezet tagjai rablásra, fegyverkereskedelemre, csempészetre, kábítószer-kereskedelemre és emberrablásra „szakosodtak”. A munkácsi bűnbanda egy jól szervezett, stabil hierarchikus egyesület volt, amely rendszeresen és céltudatosan folytatta bűnözői tevékenységét.

A bűnszervezetet a Bűnügyi Nyomozói Osztály és a Kijevi Megyei Nyomozói Osztály munkatársai a Lemberg megyei és kárpátaljai rendőrséggel közösen a kijevi megyei ügyészség eljárási irányítása alatt a különleges szolgálat bevonásával tárták fel.

A bűnözői csoport minden tagja 25–46 éves kárpátaljai lakos, harcművészeti ismeretekkel rendelkező sportos testalkatú férfi. A rendőrség jelenleg azt vizsgálja, hogy közük van-e a híres munkácsi rapper 2020. szeptemberi elrablásához, valamint számos fegyveres összecsapáshoz - írja a Kárpát.in.ua.

Május 29-én a rendőrség a lembergi repülőtéren vette őrizetbe a csoport 41 éves vezetőjét. Megállapítást nyert, hogy a férfit korábban Ukrajna büntető törvénykönyve 263. cikkelye alapján ítélték el. A bűnöző a törökországi járattal érkezett Lembergbe. A csoport egy másik koordinátorát a rendőrség a lengyel határon vette őrizetbe.

A házkutatások során a rendőrök több mint 50 lőfegyvert, 15 automata fegyvert, 2 szivattyús puskát, 10 PM, 5 Fort-17 és 5 TT pisztolyt, 6 gránátot, több mint 40 lőszertárat és hangtompítót foglaltak le.

A bűnözőknél 100 darab támadófegyvert, hő-kamerákat, rádiókat, GPS nyomkövetőket, golyóálló mellények egész arzenálját foglalták le, amelyeket a vádlottak bűncselekményeik során használtak.

A bűnszervezet tagjainak otthonaiban a bűncselekmények elkövetése során szerzett értékes svájci órákat, arany ékszereket, pénzt találtak. Ezen kívül 6 járművet foglaltak le, köztük a prémium kategóriás „Mercedes” és „Audi” gépkocsit, amelyeket a bűncselekmények előkészítése és közvetlen elkövetésük során használtak. Ezen kívül a rendőrség 800 gramm kábítószert foglalt le.

Jelenleg 7 személyt, beleértve a bűnbanda a szervezőjét is Ukrajna büntetőeljárási törvénykönyvének 208. cikkelye alapján őrizetbe vették. A vádlottakat bűnszervezet létrehozásával, törvényellenes fogva tartással, rablással, jármű törvényellenes birtoklásával vádolják. Jelenleg fogvatartottakkal kapcsolatos óvintézkedések meghatározása van folyamatban.

Bűncselekményeikért vagyonelkobzás és 15 évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti őket. A kijevi megyei rendőrségének kommunikációs osztálya közölte, jelenleg a gyanúsítottak hasonló bűncselekmények elkövetésében való részvételét vizsgálják.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fontos bejelentést tett az Ukrán Állami Határőrszolgálat

Nem kell karanténba vonulniuk hétfőtől a tranzitutasként Ukrajnába belépő külföldieknek és hontalan személyeknek, ha dokumentummal igazolják, hogy 48 órán belül elhagyják az országot – adta hírül az unn.com.ua hírportál az Állami Határőrszolgálatra hivatkozva. A jelentés szerint 2021. szeptember 20-tól nem kell karanténba vonulniuk és mobiltelefonjukra telepíteni a Vdoma applikációt az Ukrajnába tranzitcéllal belépő külföldieknek és hontalan személyeknek, ha dokumentumuk van arról, hogy 48 órán belül elhagyják az országot. Ugyanakkor változatlanul érvényben marad – érkezési országtól függetlenül – a külföldiek és Ukrajnában tartózkodási engedéllyel rendelkezők számára a megkötés, amely szerint Ukrajnában bejegyzett társaság által kiadott, a Covid-19 gyógyításának és betegmegfigyelésnek a költségfedezésére és az ukrajnai tartózkodás egész idejére kiterjedő egészségbiztosítással kell rendelkezniük. A Kárpát.in.ua emlékeztet, Ukrajnába érkező külföldieknek, tartózkodási engedéllyel

Egy szívbeteg beregszászi nő kéri az emberek segítségét

A beregszászi Orosz Alinánál az orvosok szívproblémákat diagnosztizáltak: degeneratív elváltozást, bal oldali kamratágulatot és aorta-szűkületet. A 47 éves nőnek minél hamarabb műtétre lenne szüksége, azonban az operáció rengeteg pénzbe kerül, amit önerőből sajnos nem tud előteremteni - írta a Mukachevo.net hírportál. Alina most az emberek segítéségét kéri. Mivel korábban részt vett a Donyec-medencei terrorellenes műveletekben, a katonákat segítő önkéntesekhez is fordul. Aki anyagilag tudja támogatni Orosz Alinát, az a következő számlaszámokra küldhet adományt: 4149499117366763 (PrivatBank) és 5169305302988158 (Ukrszibbank). KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Több mint 120 elfogatóparancs van érvényben Magyarországon beregszásziak ellen

A magyar rendőrség hivatalos honlapja szerint számos beregszászi személy ellen van jelenleg is érvényben elfogatóparancs Magyarországon. A legtöbb esetben közokirat-hamisítás a vád. Van azobnan akit emberölés, rablás, fogolyszökés vagy kábítószer birtoklása miatt keres a rendőrség. A körözött személyek listáját ide kattintva tudja megtekinteni! KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Ezek a korlátozások lépnek életbe csütörtöktől Ukrajnában

Ukrajna egész területére vonatkozó sárga veszélyességi fokozatú karantén bevezetéséről döntött csütörtöktől, azaz szeptember 23-tól kezdődően keddi ülésén a Technogén-, Környezetvédelmi és Rendkívüli Helyzetek Állami Bizottsága – adta hírül az rbc.ua hírportál a kormány sajtószóvivői irodájára hivatkozva. Ukrajna egész területén a következő korlátozások lépnek hatályba: az iskolák, óvodák és felsőoktatási intézmények csak a személyzet 80 %-ának legalább egy adag vakcinával történt beoltottsága esetén működhetnek; tilos tömegrendezvények tartása 4 négyzetméterre számított egy főt meghaladó közönséglétszám vagy az ülőhelyek termenként több mint kétharmados telítettsége esetén; a vendéglátóhelyeken egy asztalnál négynél többen nem ülhetnek, és az asztalok nem lehetnek egymáshoz 1,5 méternél közelebb; a filmszínházak és más kulturális intézmények legfeljebb a helyek kétharmados vagy minden egyes terem helyeinek 50 %-os telítettsége mellett működhetnek; a sporttermek és fitness központ

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !