Ugrás a fő tartalomra

A kulturális miniszter szerint Putyin átírja Ukrajna több mint ezer éves történelmét

A történelem átírását már az orosz cárok elkezdték, amikor kisajátították a Rusz elnevezést Moszkóviájuknak, míg most Oroszország gyűlölködést szít és hazug propagandát folytat a függetlenségének 30. évfordulóját ünneplő Ukrajna ellen, amelynek a történelme valójában több mint ezer éves múltban gyökerezik – reagált az ukrán kulturális miniszter Vlagyimir Putyin orosz elnök cikkére.

Putyin írásában egy népnek nevezi az oroszokat és ukránokat. Olekszandr Tkacsenko kommentárjában arra emlékeztetett, hogy szerinte „a történelem átírását már az orosz cárok elkezdték, amikor kisajátították a Rusz elnevezést Moszkóviájuknak.” Hozzátette: ugyanezt folytatta az „igazság megölése” során Sztálin, aki nemcsak a „testvéri népek bölcsőjéről” beszélt, hanem szemléletesen megmutatta, hogyan viszonyul a „testvérnépekhez”, amikor holodomort alkalmazott ellenük, tömegesen deportáltatta őket és más népirtási praktikákat vetett be velük szemben.

Tkacsenko kijelentette, hogy Oroszország gyűlölködést szít és fegyveres agresszióval kísért hazug propagandát folytat Ukrajna ellen - írja a Kárpát.in.ua. „De mi ebben az évben fogjuk ünnepelni országunk függetlenségének 30. évfordulóját, amelynek a gyökerei több mint ezer éves történelembe nyúlnak vissza. Onnan kezdődött a kijevi fejedelmek dicső felemelkedése, akik nemcsak látnokok és modern uralkodók voltak, hanem lefektették azoknak a szabadságjogoknak az alapjait, amelyeknek az örököse a független Ukrajna. És semmiképp nem Oroszország” – szögezte le a kulturális miniszter.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !