Ugrás a fő tartalomra

Automatikusan leveszik a közműtartozás és bírságok összegét az adósok bankszámlájáról

Július hatodikától automatikusan leveszik a közműtartozás és bírságok összegét az adósok bankszámlájáról; a döntést erről továbbra is bíróság hozza majd, de a korábbinál jelentősen gyorsabb eljárással – adta hírül a korrespondent.net hírportál hétfőn az Igazságügyi Minisztérium vonatkozó rendeletére hivatkozva.

A pénz levétele a bankszámláról az Állami Végrehajtói Szolgálat vagy magánvégrehajtók követelésére történik. A Nemzeti Bank ugyanis még 2021 februárjában kötelezte a bankokat, hogy a végrehajtók követelésére adják ki az adósok számláinak adatait és a rajtuk lévő pénzeszközökre vonatkozó információt. Ezenkívül az igazságügyi tárca rendeletet fogadott el, amely lehetővé teszi a bankok és végrehajtók elektronikus formában történő együttműködését, azaz a végrehajtási eljárás automatikus lebonyolítását - Kárpát.in.ua.

A tartozás összegének a bankszámláról való levételéhez a korábbiakhoz hasonlóan továbbra is bírósági döntés kell, de annak meghozatala jelentős mértékben felgyorsul. És míg korábban ezt a végrehajtási formát csak a gyermektartási kötelezettség elmulasztása esetén alkalmazták, addig mostantól a hatálya alá tatrozik a közműtartozás, a bírságok, közte a közlekedési szabálysértésekért kirótt pénzbüntetések és a bértartozások behajtása is. Az intézkedés egyelőre a PrivatBanknál, Monobanknál, TASZkombanknál, Okszi Banknál, Bank Vosztoknál, Indusztrialbanknál és ProKredit Banknál vezetett számlákat érinti. Azonban az Igazságügyi Minisztérium közlése szerint a 73 ukrán bank közül rövidesen 63 csatlakozik az automatikus végrehajtási rendszerhez.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !