Ugrás a fő tartalomra

Danilov: Németország és Franciaország elárulta Ukrajnát, Lengyelország csak érdekbarát

Ukrajna és Grúzia elárulásáért, valamint területeik elvesztéséért tette felelőssé Németországot és Franciaországot Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára a Forbes magazinnak adott interjújában.

A meglepő kijelentéseiről is elhíresült RNBO titkár a kiadványnak kifejtette, hogy Franciaország a 2008 augusztusi orosz-grúz konfliktusban a két fél között közvetített, aminek következtében, szerinte, a grúzok elvesztették területeik egy részét, miközben a franciák megrendelést kaptak Oroszországtól Mistral helikopterhordozó hadihajók leszállítására. „Nem tudom, hogy kaptak-e valamit Donyeck és Luhanszk megyék egy részéért és a Krímért, de erkölcsi felelősség terheli őket” – mutatott rá.

Danilov az interjúban azt is elmondta, hogy amikor a német és francia partnerekkel találkozik, emlékezteti őket a fent vázoltakra. „Nem vagyok diplomata, ezért senki nem tilthatja meg nekem, hogy nevükön nevezzem a dolgokat” – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy Oroszország azt követően támadta meg Grúziát és Ukrajnát, hogy a németek és franciák 2008-ban Bukarestben blokkolták a NATO-tagsági cselekvési terv megadását Ukrajnának.

 „Amikor Kijevben zárt ajtók mögött találkozom a német és francia partnerekkel, ezt mindig az orruk alá dörgölöm” – emlékeztetett az RNBO-titkár, aki szerint Németország és Franciaország azért viselkedik így Ukrajnával szemben, mert Oroszország politikai és gazdasági partnerei.

Lengyelországról szólva Danilov azt mondta, csak egy meghatározott pillanatig mutatja magát baráti országnak, ha Ukrajna a gyengeség jelét mutatja, megszűnik részéről a barátság.

Az RNBO-titkár elsősorban Nagy-Britanniát, az USA-t és a balti államokat tekinti Ukrajna stratégia partnereinek.

Újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy Ukrajna külső biztonságának a megerősítése érdekében pontot kell tenni azoknak a problémáknak a végére, amelyeket még 1991-ben meg kellett volna oldani. 

„Még nem váltunk nagy gazdasági hatalommá, mert 30 éve vitatkozunk egymással, és vizsgáljuk azokat a problémákat, amelyeknek pontot kellett volna tennünk a végére” – emlékeztetett. Mint rámutatott, „ha még akkor áttérünk az ukrán-angol kétnyelvűségre, ma ezek a problémák nem lennének.”

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

(Kárpát.in.ua)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !