Ugrás a fő tartalomra

Felmentették a csempészcigit szállító MSZP-s politikust Ukrajnában

A volt MSZP-s politikus nem árulta el, bizonyítottság vagy bűncselekmény hiányában szüntették meg vele szemben az eljárást Ukrajnában.

„Felmentettek. Tisztáztak a vádak alól” – erősítette meg Legény Zsolt a Magyar Hírlap értesülését, miszerint az ukrán hatóságok felmentették a cigarettacsempészet vádja alól.

Legény Zsolt egykori szocialista országgyűlési képviselő autójának csomagtartójában, a Beregsurány–Asztély határátkelő ukrán oldalán 2020. december 10-én bukkantak az ukrán vámosok nagy mennyiségű csempészcigarettára.

A vámhatóság azért állította félre az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnökének gépkocsiját, mert gyanússá vált, hogy az ukrán akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata-útlevelet mutatott fel, azonban autóján nem volt diplomatarendszám. Amikor megkérték, hogy nyissa ki a csomagtartóját, diplomáciai védelemre hivatkozott, ezért a határőrök kihívták a magyar konzulátus képviselőit. Ezután bukkantak rá a csempészárura.

A szocialista politikussal szemben – aki a történtek után kilépett a pártból – Ukrajnában indult büntetőeljárás, amelyben Legény Zsoltot felmentették.

Hogy bizonyítottság vagy bűncselekmény hiányában mentették-e fel, azt válaszolta a Magyar Hírlapnak: „Felmentettek. Tisztáztak a vádak alól.” Részleteket nem kívánt elárulni, és fenntartotta korábbi nyilatkozatát, miszerint nem tudott arról, hogy a kocsija csomagtartóját cigarettával pakolták tele.

Kiderült-e, hogy kik helyezték el a cigarettát a kocsijában? – kérdezték a jogi végzettségű expolitikustól. „Ez egy jó kérdés – felelte –, ötletem lenne, de nem fogok vádaskodni, mert amit mondanék, azt nem tudom bizonyítani.”

Érdeklődtek arról is, pártja rehabilitálta-e, van-e annak akadálya, hogy visszatérjen az MSZP-be. Legény Zsolt erre azt válaszolta, a felmentése még csak most lett jogerős, hivatalosan még nem tájékoztatta erről a pártját. Egyébként is – tette hozzá – ő maga döntött a kilépéséről, ezzel az üggyel nem kívánta a pártját terhelni, nehéz helyzetbe hozni.

Menczer Tamás, a Külügyminisztérium külkapcsolatokért felelős államtitkára a csempészési ügy kirobbanásakor azt mondta, Legény Zsolt hazudott, amikor azt állította, nem tudja, miként került a csempészáru a kocsijába, és akkor is, amikor az ukrán vámosokkal közölte, hogy a beregszászi konzulátus munkatársa, ugyanis tanúk előtt lényegében már a határon elismerte a csempészés tényét. Több tanú jelenlétében, jól érthetően azt mondta a vámosoknak a csomagtartó felnyitása előtt: „Na jó, cigi van benne.”

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ismeretlenek követtek egy kisfiút Makkosjánosiban, hazáig futva menekült!

Az információk szerint az eset Makkosánosiban történt, s a kisfiú édesanyja számolt be róla Facebook-oldalán. A hölgy elmondása szerint gyermekét péntek délután követte egy kisbusz. A járműben ketten ültek, s az egyik pillanatban egy férfi kiszállt és szaladni kezdett a gyerek után. A kiskorú megijedt, odaütött az ismeretlennek, és a hazáig szaladt. Az édesanya arra kéri a szülőket, beszéljenek a gyermekeikkel a történtekről, s magyarázzák el nekik, hogy ilyen esetben azonnal kérjenek segítséget. Azt, hogy indult-e az ügyben eljárás, egyelőre nem tudni - írta a Kárpátalja hetilap. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Már csak négy megye található a sárga zónában

Az Egészségügyi Minisztérium frissítette a régiók járványügyi besorolását. A legfrisseb lista szerint a legenyhébb, sárga besorolásban már csak négy megye található: Kárpátalja, Vinnicja, Kirovohrad és Poltava. A Volinyi, Zsitomiri, Ivano-Frankivszki, Kijevi, Luhanszki, Lvivi, Mikolajivi, Szumi, Rivnei, Ternopili, Harkivi, Hmelnickiji, Cserkaszi, Csernyivci, Csernyihivi területek és a főváros szerepel a narancssárga zónában. A legsúlyosabb járványhelyzeti, vörös besorolásba hat régió került: a Dnyipropetrovszki, a Donyecki, a Zaporizzsjai, az Odesszai, a Szumi és a Herszoni területek. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A rendőrség fogja ellenőrizni az utasokat Ukrajnában

Október 21-étől új szabályok léptek életbe az Ukrajnán belüli személyszállításra vonatkozóan. Ihor Klimenko, az ukrán nemzeti rendőrség vezetője az rbc.ua hírportálnak adott interjújában elmagyarázta, az egyenruhások hogyan fogják ellenőrizni a COVID-tanúsítványokat. A régiók közötti buszjáratokat szúrópróba szerűen fogják vizsgálni. Azzal szemben, aki nem tud felmutatni oltási bizonyítványt vagy negatív COVID-tesztet, jegyzőkönyvet állítanak ki - jelentette ki az országos rendőrfőnök. Hozzátette: leszállítani senkit sem fognak a buszokról.  A szabályok ugyanúgy vonatkoznak az utasokra és a sofőrökre is - jegyezte meg.  A rendelet megsértése miatti pénzbüntetés mértékéről majd a bíróság dönt. Jogi személyek esetében ez összeg elérheti a 34-51 ezer hrivnyát. Klimenko elmondta: a rendőrség fokozza jelenlétét a vasútállomásokon és azok közelében is, hogy gyorsabban reagálhasson, ha szabálysértést észlelnek. A maszkhasználat betartását továbbra is ellenőrizni fogják a kijelölt helyeke