Ugrás a fő tartalomra

Két régió kikerülhet a zöld besorolásból Ukrajnában

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint két régióban, a dél-ukrajnai Odessza és az ország nyugati részében lévő Ternopil megyékben meghaladta a koronavírusos betegek ellátására kijelölt kórházak leterheltsége a megengedett ötvenszázalékos szintet: előbbiben 50,3 százalékos, utóbbiban pedig 88,9 százalékos lett. 

A kelet-ukrajnai Luhanszk megyében pedig az újonnan regisztrált fertőzöttek aránya lett az elmúlt három napban négy százalék, ami most a legmagasabb az országban. 

Ukrajna minden régiója jelenleg a járványhelyzet szerinti legenyhébb, zöld besorolásban van. Ha egy régió két mutatója meghaladja a megengedett szintet, akkor a kormánynak szigorúbb besorolásba kell tennie - emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda.

 Viktor Ljasko egészségügyi miniszter keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy szerdától az oltási kampány az utolsó, ötödik szakaszba ér. Ez azt jelenti, hogy minden 18 évesnél idősebb állampolgár foglalkozástól függetlenül megkaphatja a védőoltást, ha akarja. Eddig szakaszonként határozták meg az oltásra jogosultak körét veszélyeztetettség alapján, kor és foglalkozás szerint, ezenkívül néhány hete felvehették vállalati kollektívák, valamint a főként csak hétvégén és nagyobb városokban működő tömeges oltópontokon azok, akik előzetesen feliratkoztak az internetes várólistára.

A tárcavezető - emlékeztetve a vírus különösen veszélyes, először Indiában megjelent delta variánsának terjedésére - ismételten arra hívta fel a lakosságot, ne halogassa az oltás felvételét. Elmondta: a Volodimir Zelenszkij elnöknél előző nap tartott válságstáb-értekezleten utasították a régiók kormányzóit, hogy minden járási központban létesítsenek oltópontokat. Jelenleg csaknem kétszáz oltópont működik az országban - írja az MTI.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !