Ugrás a fő tartalomra

Ukrajna áttér a papír nélküli rendszerre

Az Ukrán Legfelsőbb Tanács második olvasatban is elfogadta azt a törvénytervezetet ami előírja az államnak a papírmentes dokumentumáramlás (paperless (papír nélküli) rendszer) bevezetését. Ez azt eredményezi, hogy ezentúl mindenféle közszolgáltatást elektronikus formában lehet végezni, írja az UNIAN hírügynökség. 

Az 5495-ös számú, Az elektronikus közszolgáltatások nyújtásának sajátosságairól elnevezésű törvényjavaslatot 238 képviselő támogatta, az elfogadáshoz minimum 226 szavazat szükségeltetett.

Ha az ügyintézéshez az állami elektronikus forrásokban (nyilvántartásokban) szereplő dokumentumok és/vagy információk elérhetők, akkor azt az állampolgárnak nem kell saját maga benyújtania, hanem közvetlenül elérik a rendszerben a szolgáltatáshoz szükséges adatokat.

Ha a szolgáltatás olyan információkat igényel, amelyek nincsenek az állami nyilvántartásban, akkor sem szükséges papíralapú dokumentumot bevinni a hivatalba.

Elég, ha az állampolgár a kérelemben feltünteti a papírlapú dokumentumon szereplő szükséges információkat, vagy csatolja annak másolatát - írja a Kárpáti Igaz Szó.

A hírportál emlékeztet, Ukrajna Digitális Átalakítási Minisztériuma három év alatt tervezi az összes közszolgáltatás online formátumba történő megvalósítását, valamint az ehhez szükséges összes infrastruktúra fejlesztését.

Májusban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy Ukrajna “papír nélküli” rendszert hoz létre, ami azt jelenti, hogy egyetlen tisztviselő sem követelhet papíralapú dokumentumokat az ukránoktól augusztus 24.-e után. Különösen az állami szervezetek nem tagadhatják meg a Gyija elektronikus dokumentumainak elfogadását.

A paperless vagy papírmentes egy olyan munkakörnyezet, amelyben a papír felhasználása megszűnik vagy jelentősen csökken azáltal, hogy a dokumentumokat és más iratokat digitális formátumúvá alakítják. Ennek a rendszernek a támogatói azzal érvelnek, hogy a “papír nélküli formára való áttérés” rengeteg pénzt takarít meg, könnyebbé és gyorsabbá teszi a levelezést és az információcserét, a személyes adatok tárolása pedig biztonságosabb így, illetve nem utolsó sorban némiképp tehermentesíti a környezetet.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !