Ugrás a fő tartalomra

Ukrajna az új sztár a nyaraló szaúdiak között

A szaúdi pár, Nabil Kenszara és Naszal Alzamzmi évente kétszer szokott Svájcban nyaralni. Most a koronavírus miatt Európa-szerte hozott utazási korlátozások új célpontok felfedezésére kényszerítették őket - írja a Szabad Európa.

Ukrajna, amely csak PCR- vagy gyorstesztet kér a belépéshez, egyike annak a maroknyi országnak, ahol nem kérnek vízumot a szaúdi turistáktól.

Ukrajna tavaly márciusban leállította az összes menetrend szerinti légi járatot, hogy megakadályozza a Covid–19 terjedését, de júniusban újraindította a belföldi légi forgalmat és a külföldi járatokat.

A hagyományos városnézés mellett az ország sokféle természetközeli élményt kínál – nyugaton a festői Kárpátoktól a déli Fekete-tenger nyüzsgő partvonaláig.

Júniusban a Flynas szaúdi nemzeti légitársaság közvetlen napi járatot indított Rijád és Kijev között, nyaralók százait menekítette el a rendkívüli hőség elől. A Flynas összeköttetést kínál a legnagyobb nyugat-ukrajnai várossal, Lvovval is.

A lvovi Bank Hotel száz szobájából hatvanat szaúdiak foglaltak le, némelyikük nászútra érkezik – mondta Tarasz Kuzyk szállodaigazgató.

Kuzyk szerint a szaúdi turisták váratlan beözönlése rámutatott arra, hogy milyen területeken kell változtatni az ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében. Ilyen például a halal ételek bevezetése, az arab nyelvű étlap vagy az éttermek nyitvatartásának meghosszabbítása.

Kenszara és Alzamzmi azután jöttek Lvovba, hogy meglátogatták Kijevet és az ország legnagyobb hegyi üdülőhelyét a Kárpátokban.

„Olyan, mint más országok, olyan, mint Svájc. De kell még neki egy kicsi ahhoz, hogy lépést tartson a többiekkel. Viszont az emberek barátságosak itt, az árak jók. És a természet és minden más is jó” – mondta Kenszara a Reuters hírügynökségnek.

Az ukrán állami turistaügynökség az öbölmenti arab államokat ígéretes területnek tartja a készpénzre kiéhezett, koronavírus által sújtott turisztikai ipar számára.

Júniusban az egész országot átszelő vezetett túrára hívta a szaúdi utazási irodák képviselőit, megismertetve őket a fő turisztikai látványosságokkal, a helyi kultúrával és konyhával.

„A szaúdiak szeretnek új helyeket felfedezni. Nagyon sok dolog lenyűgözött minket az országban – a természet, az időjárás” – mondta Mohamed Almaszud, egy idegenforgalmi iroda vezetője.„Szeretjük az ételt. Olyan, mint a mediterrán, vagy inkább a török étel.”

Anton Taranenko a Látogassa meg Ukrajnát! turisztikai egyesülettől azt mondja, naponta 3500 szaúdit várnak Ukrajnába, míg 2020-ban egy év alatt összesen négyezer turista látogatott el az országba.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

„Copyright (c) 2020. RFE/RL, Inc. Az újraközlést engedélyezte: Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.”

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ismeretlenek követtek egy kisfiút Makkosjánosiban, hazáig futva menekült!

Az információk szerint az eset Makkosánosiban történt, s a kisfiú édesanyja számolt be róla Facebook-oldalán. A hölgy elmondása szerint gyermekét péntek délután követte egy kisbusz. A járműben ketten ültek, s az egyik pillanatban egy férfi kiszállt és szaladni kezdett a gyerek után. A kiskorú megijedt, odaütött az ismeretlennek, és a hazáig szaladt. Az édesanya arra kéri a szülőket, beszéljenek a gyermekeikkel a történtekről, s magyarázzák el nekik, hogy ilyen esetben azonnal kérjenek segítséget. Azt, hogy indult-e az ügyben eljárás, egyelőre nem tudni - írta a Kárpátalja hetilap. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Már csak négy megye található a sárga zónában

Az Egészségügyi Minisztérium frissítette a régiók járványügyi besorolását. A legfrisseb lista szerint a legenyhébb, sárga besorolásban már csak négy megye található: Kárpátalja, Vinnicja, Kirovohrad és Poltava. A Volinyi, Zsitomiri, Ivano-Frankivszki, Kijevi, Luhanszki, Lvivi, Mikolajivi, Szumi, Rivnei, Ternopili, Harkivi, Hmelnickiji, Cserkaszi, Csernyivci, Csernyihivi területek és a főváros szerepel a narancssárga zónában. A legsúlyosabb járványhelyzeti, vörös besorolásba hat régió került: a Dnyipropetrovszki, a Donyecki, a Zaporizzsjai, az Odesszai, a Szumi és a Herszoni területek. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A rendőrség fogja ellenőrizni az utasokat Ukrajnában

Október 21-étől új szabályok léptek életbe az Ukrajnán belüli személyszállításra vonatkozóan. Ihor Klimenko, az ukrán nemzeti rendőrség vezetője az rbc.ua hírportálnak adott interjújában elmagyarázta, az egyenruhások hogyan fogják ellenőrizni a COVID-tanúsítványokat. A régiók közötti buszjáratokat szúrópróba szerűen fogják vizsgálni. Azzal szemben, aki nem tud felmutatni oltási bizonyítványt vagy negatív COVID-tesztet, jegyzőkönyvet állítanak ki - jelentette ki az országos rendőrfőnök. Hozzátette: leszállítani senkit sem fognak a buszokról.  A szabályok ugyanúgy vonatkoznak az utasokra és a sofőrökre is - jegyezte meg.  A rendelet megsértése miatti pénzbüntetés mértékéről majd a bíróság dönt. Jogi személyek esetében ez összeg elérheti a 34-51 ezer hrivnyát. Klimenko elmondta: a rendőrség fokozza jelenlétét a vasútállomásokon és azok közelében is, hogy gyorsabban reagálhasson, ha szabálysértést észlelnek. A maszkhasználat betartását továbbra is ellenőrizni fogják a kijelölt helyeke