Ugrás a fő tartalomra

Ukrajna az új sztár a nyaraló szaúdiak között

A szaúdi pár, Nabil Kenszara és Naszal Alzamzmi évente kétszer szokott Svájcban nyaralni. Most a koronavírus miatt Európa-szerte hozott utazási korlátozások új célpontok felfedezésére kényszerítették őket - írja a Szabad Európa.

Ukrajna, amely csak PCR- vagy gyorstesztet kér a belépéshez, egyike annak a maroknyi országnak, ahol nem kérnek vízumot a szaúdi turistáktól.

Ukrajna tavaly márciusban leállította az összes menetrend szerinti légi járatot, hogy megakadályozza a Covid–19 terjedését, de júniusban újraindította a belföldi légi forgalmat és a külföldi járatokat.

A hagyományos városnézés mellett az ország sokféle természetközeli élményt kínál – nyugaton a festői Kárpátoktól a déli Fekete-tenger nyüzsgő partvonaláig.

Júniusban a Flynas szaúdi nemzeti légitársaság közvetlen napi járatot indított Rijád és Kijev között, nyaralók százait menekítette el a rendkívüli hőség elől. A Flynas összeköttetést kínál a legnagyobb nyugat-ukrajnai várossal, Lvovval is.

A lvovi Bank Hotel száz szobájából hatvanat szaúdiak foglaltak le, némelyikük nászútra érkezik – mondta Tarasz Kuzyk szállodaigazgató.

Kuzyk szerint a szaúdi turisták váratlan beözönlése rámutatott arra, hogy milyen területeken kell változtatni az ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében. Ilyen például a halal ételek bevezetése, az arab nyelvű étlap vagy az éttermek nyitvatartásának meghosszabbítása.

Kenszara és Alzamzmi azután jöttek Lvovba, hogy meglátogatták Kijevet és az ország legnagyobb hegyi üdülőhelyét a Kárpátokban.

„Olyan, mint más országok, olyan, mint Svájc. De kell még neki egy kicsi ahhoz, hogy lépést tartson a többiekkel. Viszont az emberek barátságosak itt, az árak jók. És a természet és minden más is jó” – mondta Kenszara a Reuters hírügynökségnek.

Az ukrán állami turistaügynökség az öbölmenti arab államokat ígéretes területnek tartja a készpénzre kiéhezett, koronavírus által sújtott turisztikai ipar számára.

Júniusban az egész országot átszelő vezetett túrára hívta a szaúdi utazási irodák képviselőit, megismertetve őket a fő turisztikai látványosságokkal, a helyi kultúrával és konyhával.

„A szaúdiak szeretnek új helyeket felfedezni. Nagyon sok dolog lenyűgözött minket az országban – a természet, az időjárás” – mondta Mohamed Almaszud, egy idegenforgalmi iroda vezetője.„Szeretjük az ételt. Olyan, mint a mediterrán, vagy inkább a török étel.”

Anton Taranenko a Látogassa meg Ukrajnát! turisztikai egyesülettől azt mondja, naponta 3500 szaúdit várnak Ukrajnába, míg 2020-ban egy év alatt összesen négyezer turista látogatott el az országba.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

„Copyright (c) 2020. RFE/RL, Inc. Az újraközlést engedélyezte: Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.”

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nemzetközi elfogató parancs alapján körözik a csongori születetésű nőt

Tóth Alexandrát k özokirat-hamisítás miatt körözik  . A kárpátaljai származású nő ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és a kgbefo.brfk@budapest.police.hu e-mail címen tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Hatályba lépett Ukrajnában a kettősállampolgárság bevallási kötelezettségéről szóló döntés

Volodimir Zelenszkij elnök péntek este hatályba léptette a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) döntését, amellyel kötelezi az állami tisztségviselőket, hogy elektronikus vagyonbevallásukban tüntessék fel az ukránon kívüli másik állampolgárságuk hiányát – adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Kárpát.in.ua. A 2021. július 16-ával datált 305/2021 sz. vonatkozó elnöki rendeletet pénteken tették közzé az Elnöki Hivatal honlapján. A dokumentum értelmében az RNBO február 26-i döntésének megfelelően az állami és helyi önkormányzati tisztségeket betöltő személyeknek az elektronikus vagyonbevallásukban kötelező feltüntetniük, hogy nem rendelkeznek más ország állampolgárságával és nincs más országban kiadott ottani lakhatási engedélyük. Az elnöki rendelet ugyancsak utasítja a kormányt, hogy folyó év augusztusában adjon tájékoztatást az RNBO ülésén a kettős (többes) állampolgárság kérdésének szabályozásáról szóló törvénytervezetek kidolgozásáról és a Legfelső Tanács elé törté

Beregsomi férfit keres a magyar rendőrség

Elfogató parancs alapján, közokirat-hamisítás miatt körözik a beregsomi származású Kelemen Ruszlánt. A körözést a Nyíregyházi Törvényszék rendelte el az 1991-es születésű kárpátaljai férfi ellen - olvasható a magyar rendőrség honlapján. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3642523823-as és a +3642524600-as telefonszámokon, illetve a bvkorozes@nyiregyhazit.birosag.hu vagy a kir.nyiregyhazark.dl@dszabolcs.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik a tiszaújlaki Bombák Sándort

Bombák Sándort hivatalos személy elleni erőszak miatt körözik Magyarországon. A kárpátaljai származású férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613546625-os telefonszámon valamint a bvkorozes@fovarosit.birosag.hu és a kir.10rk.dl@budapest.police.hu e-mail címeken tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !