Ugrás a fő tartalomra

Megrázó részletek derültek ki a palágykomoróci gyermekgyilkosságról

Kegyetlen gyermekgyilkosság történt október 3-án az ungvári járási Palágykomorócon. A 34 éves elkövető állítólag maga értesítette a rendőrséget tettéről. A helyszínre kiérkező egyenruhásoknak elismerte, hogy előző este részeg volt, és önuralmát elveszítve megverte 10 éves nevelt lányát. Elmondása szerint reggel vette észre, hogy a kislány mozdulatlanul, életjelek nélkül fekszik az ágyában.

A közelben élők úgy tudják, a könyörtelen mostoha kitörte az asztal lábát, melyekből még a szögek is kiálltak, azzal verte halálra a védtelen gyermeket.

A Pershij tv-csatornának adott nyilatkozatában az egyik szomszéd elmondta, úgy tudja, a gyilkos nemcsak a kislány fejére, hanem az egész testére mért ütéseket. „Ezután befektették az ágyába, mintha semmi sem történt volna. Másnap reggel hívták csak a rendőrséget” – fejtette ki Jackó Ibolya.

A helyiek tudni vélik, hogy a férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt és verekedéseket is generált.

„Gyakran küldték a gyermekeket italért. Akkor kezdődött a verekedés, amikor a boltban nem szolgálták ki a kiskorúakat, és azok alkohol nélkül, üres kézzel tértek haza” – részletezte a család mindennapjait Ibolya.

A környéken élők elmondták, nem először fordult elő hangos dulakodás a házban.

A gyerekek gyakran menekültek otthonról, az egyik ilyen összetűzés a gyilkossággal végződő erőszakoskodás előtti napokban történt.

A kis Maja barátságos, közvetlen gyermek volt, erejéhez mérten segédkezett a háztartásban. A családban az áldozaton kívül még három kiskorút „neveltek”, akik közül csak a legfiatalabb a kegyetlenkedő vérszerinti gyermeke.

Az egyik kislányt állítólag apai nagymamája vette magához, a másik két csemetét édesanyjukkal együtt az Ungvári Városi Kórházban kezelik.

Szvitlana Jakimelina, a megyei gyermek- és ifjúságvédelmi szolgálat vezetője úgy nyilatkozott, az egyik kiskorú édesapja napokkal ezelőtt bejelentést tett a gyermekvédelmi szolgálatnál, miszerint gyermeke nem megfelelő körülmények között él édesanyjával és annak új párjával. A megyei hivatal továbbította az ügyet a lakóhely szerinti illetékes osztály felé.

A tragédiát azonban nem sikerült elkerülni.

Jelenleg arról döntenek, elveszik-e a gyermekeket az édesanyjuktól.

„Az egyik kiskorúért jelentkezett a nagymamája, akinek életkörülményeit ellenőrizte és jóváhagyta a gyermekvédelmi szolgálat szürtei kirendeltsége. A másik két csemetét minden bizonnyal gyermekotthonban helyezik el” – fejtette ki Szvitlana Jakimelina.

Az anyát sem kerüli el a felelősségre vonás, ugyanis az embertelen tettet végignézte, gyermekét nem védte meg szívtelen párjától. Közömbösségéért nyolc évre is elzárhatják.

Az ügyben tart a nyomozás. A férfit szándékos emberöléssel vádolják, tettéért tíztől tizenöt évig tartó szabadságvesztéssel sújthatják, de akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik - írta a Kárpáti Igaz Szó.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Négyen bennégtek az autóban egy brutális balesetben Kárpátalján (videó)

Autómentőbe rohant bele egy személyautó Nagylucskán pénteken a hajnali órákban. A Kárpáti Igaz Szó beszámolója szerint a baleset következtébe a személyautó kigyulladt, a kocsiban tartózkodó mind a négy személy életét vesztette. Az autómentő sofőrjét a mentők kórházba szállították, állapota kielégítő. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Rossz hír érkezett: összeült a válságstáb Kárpátalján

Ukrajna-szerte komoly problémák lehetnek a gázellátással, miután fennáll a veszélye annak, hogy az ország kevés gázhoz jut. Úgy fest, a kritikus helyzet Kárpátalját sem kíméli, a megye kormányzója sürgősséggel válságértekezletet hívott össze - közölte a Kárpáti Igaz Szó. A PMG regionális portál beszámolója szerint Anatolij Poloszkov kormányzó kezdeményezésére ma haladéktalanul összeült a megyei technogén és ökológiai biztonsággal, valamint a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskar, aminek az ülésén elhangzott: KÁRPÁTALJÁN VESZÉLYBE KERÜLT A KÖZINTÉZMÉNYEK FŰTÉSE AZ ŐSZI-TÉLI IDŐSZAKBAN. A vidék költségvetési intézményeinek a fűtésére 25 millió köbméter földgázra van szükség. Az energiaellátásukat biztosító szolgáltatók, amelyekkel ezek az intézmények szerződtek, sorra mondják fel a kontraktusokat, mert olyan drágán tudnak csak gázhoz jutni a piacról, hogy képtelenek betartani az előzetesen tett vállalásaikat. Egyelőre senki sem rendelkezik megoldási javaslattal, úgy fest, nem

Csontos Karina, a Sztárban Sztár leszek! kárpátaljai tehetsége a nagylucskai szörnyű baleset egyik áldozata

Mint ismeretes, szörnyű baleset történt Nagylucskán pénteken a hajnali órákban: autómentőbe rohant bele egy személyautó. A baleset következtében a személyautó kigyulladt, a kocsiban tartózkodó mind a négy személy életét vesztette.  Kiderült, hogy az egyik elhunyt a Sztárban Sztár leszek! kárpátalajai versenyzője, Csontos Karina. A fiatal versenyző a show-ban a középdöntőig jutott.  Karina pár hete még a stúdióban bizonyított: Majka és Tóth Gabi pedig összeveszett azon, hogy kinek a csapatába kerüljön a tehetség, végül az énekesnő vitte el. A top 12-be már nem jutott be, de sokan emlékezhetnek rá, itt megnézheti a fellépését.  Tóth Gabi is reagált a szönyű hírre: "Legyen neked könnyű a föld, drága Karina! Őszinte részvétem az egész családnak!" - írta.  A Mukachevo.net információi szerint a tragikus balesetben Csontos Karinán kívűl egy 21 éves járőr, Ihor Marcsisak és egy 25 éves határőr, Jurij Baljuk vesztette életét. Őszinte részvétünk a tragikus balesetben elhunytak családt

Áder János visszavonta a magyar állampolgárságot egy 11 éves kárpátaljai kislánytól

  Az államfő ezúttal három magyar állampolgárság visszavonásáról döntött. A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a köztársasági elnök határozata. Áder János ezúttal három embertől vonta vissza az állampolgárságot. Döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely előterjesztései alapján hozta meg. Az államfő erre elég gyakran kényszerül. A közlönyben mindig feltüntetik az érintettek nevét, születési helyét, dátumát. Abból ezúttal az derül ki, hogy Áder János egy 11 éves kárpátaljai kislánytól is visszavonta állampolgárságát - írta a 24.hu . A hivatkozott jogszabály alapján a gyermek arra vagy csalárdul tett szert vagy méltatlanná vált. A névazonosság alapján, feltehetően édesapja miatt, akitől szintén megvonta állampolgárságát az államfő. Egy kormányhivatali dokumentum szerint az apa az egyszerűsített honosítás lehetőségével élhetett vissza. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Szúrópróba szerűen fog ellenőrizni a rendőrség és az SZBU

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat és a Nemzeti Rendőrség munkatársai elkezdik a karanténszabályok ellenőrzésének betartását a nyilvános helyeken, de mindenekelőtt az éttermekben, kocsmákban, kávézókban és mozikban – adta hírül az rbc.ua hírportál hétfőn az Elnöki Hivatal sajtószolgálatára hivatkozva. Az államfő hivatalában tartott hagyományos hétfői, koronavírus-helyzetről tartott tanácskozáson az illetékes hatóságok beszámoltak Volodimir Zelenszkij elnöknek a vakcináció menetéről, és megvitatták a koronavírus terjedésének megfékezésére hozott intézkedések végrehajtásának kérdéseit - közölte a Kárpát.in.ua. A megbeszélésen az SZBU és a Nemzeti Rendőrség vezetői jelentést tettek az elnöknek a PCR-tesztek és covid védettségi igazolványok hamisítása elleni hatósági kampány állásáról. Ugyancsak bejelentés történt arról, hogy elkezdődik a karantén-szabályok betartásának szúrópróbaszerű ellenőrzése az éttermekben, más nyilvános és nagy látogatottságú helyeken. KÖVESSEN MINKET A FACEBOO