Ugrás a fő tartalomra

" Csendben a mi Kárpátaljánkról álmodnak?" - Nekiment Magyarországnak az ukrán miniszterelnök-helyettes

Keményen kritizálta a magyar kormány Ukrajnával kapcsolatos álláspontját Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes. A politikus a közösségi oldalán azt írta: még a volt szovjet szatellitállamok némelyikénél is rosszabb, ahogyan a magyar vezetés Ukrajnával bánik, s ez különösen az ott élő magyarok számára lehet kellemetlen meglepetés - írta a hvg.hu.

"Nem támogatják a szankciókat. Fegyvereket nem csak, hogy nem küldenek, de még a más országokból érkezőket sem engedik át a területükön. Tulajdonképpen mindenre nemet mondanak. Nem sok hiányzik ahhoz, hogy a hivatalos budapesti retorika nyíltan oroszbarát legyen. Mi ennek az oka? Olcsó orosz gázt akarnak? Vagy mert csendben a mi Kárpátaljánkról álmodnak? Mit gondolnak a magyar emberek? Azok akarnak lenni, akik megpróbálnak hátba szúrni minket, amikor nehéz helyzetben vagyunk? Miért? Egy kis orosz alamizsnáért?" – olvasható a bejegyzésben.

Verescsuk szerint a most zajló civilizációs összecsapásban Magyarországnak a civilizált világ oldalára kell állni. „Nem ismételjétek meg a II. világháborúban elkövetett hibákat, amikor Magyarország rosszul döntött. Igen, a jó döntés kezdetben mindig nehéz, de éppen azért helyes, mert később könnyű vele együtt élni” – írta a miniszterelnök-helyettes.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zaluzsnij: ma az ukrán fegyveres erők a világ egyik vezető hadserege

Az ukrán hadsereg nehéz fejlődési utat járt be az elmúlt három évtizedben, amíg a világ egyik vezető hadserege lett – mondta hétfőn Valerij Zaluzsnij altábornagy, a fegyveres erők főparancsnoka az ukrán hadsereg napja alkalmából mondott köszöntőjében. A Kárpát.in.ua beszámolója szerint a Védelmi Minisztérium honlapján közzétett videoüzenetében a főparancsnok emlékeztetett arra, hogy a harminc év alatt az ukrán fegyveres erők hosszú utat tettek meg. "Visszavertük az ellenség támadását, és megbízhatóan védjük országunkat" - hangoztatta Zaluzsnij. Szerinte ma az ukrán fegyveres erők a világ egyik vezető hadserege. Úgy véli: Ukrajna jövője a NATO-ban van. A tábornok a videóüzenet végén köszönetet mondott mindenkinek, aki úgy döntött, hogy az ukrán fegyveres erők soraiban szolgálja a népét. A hadsereg napja alkalmából a katonáknak kitartást, magabiztosságot és hitet, a fegyveres erőknek és Ukrajnának pedig dicsőséget kívánt. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Hogyan lehet lemondani az ukrán állampolgárságról?

Az ukrán állampolgárság megszüntetése általában hosszadalmas és nem a legegyszerűbb procedúra, éppen ezért sokan nem is vállalkoznak rá, hacsak nem feltétlenül szükséges. A ukrán állampolgárságáról való lemondás semmiképpen nem tanácsos azok számára, akiknek Ukrajnában (is) van a lakhelyük, illetve valamilyen oknál fogva szükségszerű számukra a gyakori vagy/és tartós ukrajnai tartózkodás. Tudniillik, az állampolgárság elvesztésével ukrajnai tartózkodásuk csak az aktuális szabályok szerinti időtartam keretében lesz lehetséges, és bármilyen szabály és/vagy törvénysértés esetén (illetve, mint ezt számos gyakorlati példa mutatja, akár enélkül is) az ukrán szervek megtagadhatják tőlük az ország területére való belépést - írta a Kárpáti Igaz Szó. Az Alkotmány 25. cikke szerint Ukrajna állampolgárát nem lehet megfosztani ukrán állampolgárságától és állampolgársága megváltoztatásának jogától. A jogviszonyok e területét szabályzó állampolgársági törvény 18. cikke ez utóbbi jog gyakorlását, a f

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Tragédia Zápszonyban - a vonat alá vetette magát egy fiatal nő

Augusztus 19-én éjszaka végzett magával Pereszta Krisztina. A zápszonyi születésű huszonéves fiatal nő a vonat alá vetette magát. Egyelőre nincs arról információ arról, mi vezetett a tragédiához. Őszinte részvétünk az egész családnak!  KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Gyárat építenek Ukrajnában a Bayraktar típusú török harci drónok gyártására

Az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktus diplomáciai és jogi síkon fog megoldódni - fejtette ki meggyőződését Recep Tayyip Erdogan török államfő csütörtökön Kijevben, miután tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. "Őszintén hisszük, hogy a válság békés diplomáciai módszerekkel, a minszki megállapodások keretein belül megoldódik Ukrajna területi integritása és a nemzetközi jog figyelembe vételével" - fogalmazott Erdogan. A török elnök megerősítette: országa készen áll arra, hogy helyszíne legyen olyan csúcstalálkozónak, amelynek a célja a Donyec-medencei konfliktus rendezése a minszki megállapodások keretein belül. Szavai szerint ez lehet akár egy ukrán-orosz csúcstalálkozó vagy egyéb szintű megbeszélés is. Kifejtette: Törökországot az a logika vezérli, hogy "a tűz szítása helyett azon gondolkodik, hogyan lehetne csökkenteni annak hőfokát". Erdogan ismételten leszögezte, hogy Törökország változatlanul támogatja Ukrajna területi integritását és szuverenitásá

Megölték Ukrajna nemzeti hősét

Március harmadikán megölték Ukrajna nemzeti hősét, Valerij Csibinyejevet, akit „Karakut” becenéven is ismertek. 34 éves volt, a születésnapján esett el az orosz erők elleni harcban - írta az Ukrajinszka Pravda hírportál. "Valerij Viktorovics Csibinyejev kapitány, Ukrajna hőse Gosztomel közelében meghalt. Valerij árva volt, Berdjanszk szülötte, a város tiszteletbeli lakosa" - írta búcsúüzenetében .Vjacseszlav Zajcev veterán katona Csibinyejev a zaporizsjai katonai líceum növendéke. Néhány éve egyetlen testvére a Donyec-medencében életét vesztette. Valerij Csibinyejev az ukrán fegyveres erők légideszant csapatainak 79. különálló légideszant támadó dandárja mesterlövész századának parancsnoka volt. Az Ukrajninszka Pravda emlékeztet: Csibinyejev 2015 decemberében a donyecki repülőtér közelében védte a repülőteret, 2016 augusztusában megkapta az Ukrajna Hőse címet. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Zelenszkij kész megverekedni Putyinnal

Mindig készen állok arra, hogy megverekedjek Putyinnal, akár holnap is, de ez lesz az orosz elnök utolsó csúcstalálkozója – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök egy televíziós interjúban. A Korrespondent hírportál szerint Zelenszkij az LCI francia televíziónak nyilatkozva elmondta: nem örül annak, hogy az orosz diktátor közvetítőkön, például Emmanuel Macron francia elnökön keresztül próbál üzengetni neki. „Egy igazi férfi, ha valakinek mondani akar valamit, vagy például pofán akarja vágni, azt tegye meg személyesen, és ne küldözgessen közvetítőket. Ha engem kérdeznének, én nem keresnék közvetítőket” – hangsúlyozta. Riporteri kérdésre válaszolva, hogy kész lenne-e párviadalra hívni Putyint, Volodimir Zelenszkij azt válaszolta: „mindig készen állok. Akár holnap is. De ez lesz Putyin elnök utolsó csúcstalálkozója”, írta a Kárpát.in.ua. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: