Ugrás a fő tartalomra

Az orosz-izraeli milliárdos szerint Vlagyimir Putyin egy pszichopata

Leonyid Nyevzlin orosz-izraeli milliárdos üzletember, aki a hónap elején bejelentette, hogy lemond orosz állampolgárságáról, pszichopatának nevezte Vlagyimir Putyin elnököt. Szerinte a Kreml ura egy háborús bűnös. Nyevzlin korábban közeli kapcsolatban állt Putyinnal - írta a Napi.hu.

Leonyid Nyevzlin, aki ismerte Putyint, mielőtt elhagyta volna az egykori Szovjetuniót, azt mondta, hogy szégyelli, hogy orosz, miközben Moszkva tovább folytatja az ukrajnai inváziót. Felszólította a világot, hogy tartsa fenn agresszív álláspontját Putyinnal szemben, aki szerinte jelenleg úgy érzi magát, mint egy "sarokba szorított patkány" - jelentette a Times of Israel.

Nyevzlin azért mondta ezt, mert egy Putyinról szóló életrajzban, az elnök azt mondta magáról: "Ne szorítsd sarokba a patkányt, mert valószínűleg támadni fog és harapni fog".

"Azt kérdezi, hogy ez hogyan releváns? Mert úgy érzi magát, mint egy sarokba szorított patkány. És miért? Mert ő egy pszichopata. Sarokba szorította magát" - mondta Nyevzlin.

Az izraeli-orosz üzletember szerint Putyinnak komoly kisebbrendűségi komplexusa van, mivel elég alacsony. Ebben szerinte hasonlatos Napóleonhoz. Az interjúban Putyint "háborús bűnösnek" is nevezte, hozzátéve, hogy bár pszichopatának tartja. Valamint azt is állította az orosz elnökről, hogy "egyszerűen csak nem okos".

"Ismétlem, ő egy pszichopata, de nem csak ezzel a diagnózissal kell együtt élnie, hanem a háborús bűnökkel foglalkozó bíróságon kell ülnie a vádlottak padján" - mondta Nyevzlin, hozzátéve, hogy a háborúban Putyin "stratégiai gondolkodásának" hiánya miatt szenvedett súlyos veszteségeket az orosz hadsereg.

"Belekeveredett egy hosszú történetbe, és most már fogalma sincs, hogyan tudná magát kihúzni belőle" - véli Nyevzlin.

Dicsérte Izrael erőfeszítéseit, hogy közvetítsen Oroszország és Ukrajna között, és azt mondta, hogy a zsidóállam nemzetközi tekintélyének köszönhetően valódi előnye van a kérdésben. 

Nyevzlin volt Mihail Hodorkovszkij olajipari vezető munkatársai közül a legjelentősebb, aki 2003-ban orosz elfogatóparancs elől menekült külföldre. Hodorkovszkijt, a Jukosz olajipari óriáscég egykori vezetőjét több évre bebörtönözték, miután összeütközésbe került Putyinnal. Nyevzlint is távollétében bűnösnek találták többrendbeli gyilkosságra irányuló összeesküvésben, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. 2014-ben az Állandó Választottbíróság az üzletember javára döntött, azzal vádolva Moszkvát, hogy "kíméletlen kampányt folytatott a megsemmisítésére és vagyonának kisajátítására". Az ukrán háború kezdete után lemondott orosz állampolgárságáról.

Az azóta eltelt években Nevzlin befolyásos üzletemberként és filantrópként tekintett magára. Volt az Orosz Zsidó Kongresszus elnöke, a Beit Hatfutsot - a Zsidó Nép Múzeumának - kuratóriumi elnöke lett, és tagja a Zsidó Ügynökség, a Zsidó Nemzeti Alap, a Héber Egyetem és a Tel Aviv-i Egyetem több testületének. A Haaretz című izraeli újság 25 százalékos tulajdonosa.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zaluzsnij: ma az ukrán fegyveres erők a világ egyik vezető hadserege

Az ukrán hadsereg nehéz fejlődési utat járt be az elmúlt három évtizedben, amíg a világ egyik vezető hadserege lett – mondta hétfőn Valerij Zaluzsnij altábornagy, a fegyveres erők főparancsnoka az ukrán hadsereg napja alkalmából mondott köszöntőjében. A Kárpát.in.ua beszámolója szerint a Védelmi Minisztérium honlapján közzétett videoüzenetében a főparancsnok emlékeztetett arra, hogy a harminc év alatt az ukrán fegyveres erők hosszú utat tettek meg. "Visszavertük az ellenség támadását, és megbízhatóan védjük országunkat" - hangoztatta Zaluzsnij. Szerinte ma az ukrán fegyveres erők a világ egyik vezető hadserege. Úgy véli: Ukrajna jövője a NATO-ban van. A tábornok a videóüzenet végén köszönetet mondott mindenkinek, aki úgy döntött, hogy az ukrán fegyveres erők soraiban szolgálja a népét. A hadsereg napja alkalmából a katonáknak kitartást, magabiztosságot és hitet, a fegyveres erőknek és Ukrajnának pedig dicsőséget kívánt. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Hogyan lehet lemondani az ukrán állampolgárságról?

Az ukrán állampolgárság megszüntetése általában hosszadalmas és nem a legegyszerűbb procedúra, éppen ezért sokan nem is vállalkoznak rá, hacsak nem feltétlenül szükséges. A ukrán állampolgárságáról való lemondás semmiképpen nem tanácsos azok számára, akiknek Ukrajnában (is) van a lakhelyük, illetve valamilyen oknál fogva szükségszerű számukra a gyakori vagy/és tartós ukrajnai tartózkodás. Tudniillik, az állampolgárság elvesztésével ukrajnai tartózkodásuk csak az aktuális szabályok szerinti időtartam keretében lesz lehetséges, és bármilyen szabály és/vagy törvénysértés esetén (illetve, mint ezt számos gyakorlati példa mutatja, akár enélkül is) az ukrán szervek megtagadhatják tőlük az ország területére való belépést - írta a Kárpáti Igaz Szó. Az Alkotmány 25. cikke szerint Ukrajna állampolgárát nem lehet megfosztani ukrán állampolgárságától és állampolgársága megváltoztatásának jogától. A jogviszonyok e területét szabályzó állampolgársági törvény 18. cikke ez utóbbi jog gyakorlását, a f

Emberölés miatt körözik László Józsefet

Elfogató parancs alapján, emberölés miatt körözik a Mezőváriban születetett László Józsefet. A kárpátaljai férfi ellen a magyar rendőrség honlapja szerint jelenleg nemzetközi elfogadtó parancs van érvényben. Akinek bármilyen információja van a körözött személy hollétével kapcsolatban az a +3613914930-os telefonszámon és az elet.brfk@budapest.police.hu tudja értesíteni a hatóságokat. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Tragédia Zápszonyban - a vonat alá vetette magát egy fiatal nő

Augusztus 19-én éjszaka végzett magával Pereszta Krisztina. A zápszonyi születésű huszonéves fiatal nő a vonat alá vetette magát. Egyelőre nincs arról információ arról, mi vezetett a tragédiához. Őszinte részvétünk az egész családnak!  KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A  CSOPORTUNKHOZ !

Megölték Ukrajna nemzeti hősét

Március harmadikán megölték Ukrajna nemzeti hősét, Valerij Csibinyejevet, akit „Karakut” becenéven is ismertek. 34 éves volt, a születésnapján esett el az orosz erők elleni harcban - írta az Ukrajinszka Pravda hírportál. "Valerij Viktorovics Csibinyejev kapitány, Ukrajna hőse Gosztomel közelében meghalt. Valerij árva volt, Berdjanszk szülötte, a város tiszteletbeli lakosa" - írta búcsúüzenetében .Vjacseszlav Zajcev veterán katona Csibinyejev a zaporizsjai katonai líceum növendéke. Néhány éve egyetlen testvére a Donyec-medencében életét vesztette. Valerij Csibinyejev az ukrán fegyveres erők légideszant csapatainak 79. különálló légideszant támadó dandárja mesterlövész századának parancsnoka volt. Az Ukrajninszka Pravda emlékeztet: Csibinyejev 2015 decemberében a donyecki repülőtér közelében védte a repülőteret, 2016 augusztusában megkapta az Ukrajna Hőse címet. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Gyárat építenek Ukrajnában a Bayraktar típusú török harci drónok gyártására

Az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktus diplomáciai és jogi síkon fog megoldódni - fejtette ki meggyőződését Recep Tayyip Erdogan török államfő csütörtökön Kijevben, miután tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. "Őszintén hisszük, hogy a válság békés diplomáciai módszerekkel, a minszki megállapodások keretein belül megoldódik Ukrajna területi integritása és a nemzetközi jog figyelembe vételével" - fogalmazott Erdogan. A török elnök megerősítette: országa készen áll arra, hogy helyszíne legyen olyan csúcstalálkozónak, amelynek a célja a Donyec-medencei konfliktus rendezése a minszki megállapodások keretein belül. Szavai szerint ez lehet akár egy ukrán-orosz csúcstalálkozó vagy egyéb szintű megbeszélés is. Kifejtette: Törökországot az a logika vezérli, hogy "a tűz szítása helyett azon gondolkodik, hogyan lehetne csökkenteni annak hőfokát". Erdogan ismételten leszögezte, hogy Törökország változatlanul támogatja Ukrajna területi integritását és szuverenitásá

Az ukrán vendégmunkásoknak jár-e családi kedvezmény, szja-visszatérítés Magyarországon?

Magyarországon munkát végző külföldi – nem EU-s – (főként ukrán) adóügyi illetőségű vendégmunkások milyen feltételekkel jogosultak családi kedvezményre, illetve jár-e nekik szja-visszatérítés? – kérdezte az Adózóna egyik olvasója.  "Az érintett munkavállalók családi pótlékra jogosultak, de azt nem Magyarországon kapják a gyermekek után. Az első adóévben az összes jövedelmük 75%-át meghaladja a Magyarországon adókötelezettség alá eső összes jövedelmük. Kérhetik-e ők is az szja-visszatérítést? Jogosultak-e a családi kedvezmény igénybevételére?." A Magyarországon működő munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó gazdasági társaságok több ezres létszámban foglalkoztatnak nem EU-s államból – elsődlegesen Ukrajnából – érkező embereket. A kérdés alapján, jelentős nagyságrendű összegről beszélünk országos szinten. A munkaerő-kölcsönző társaságoknál problémát okoz ezen kérdések megítélése – ecsetelte. Azokat a külföldieket, akik belföldön és külföldön együttesen megszerzett adóévi jövedelmének